فهرست مطالب

نشریه ره یافت های نوین در مدیریت و فن آوری
پیاپی 1 (هفته اول پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/18
  • تعداد عناوین: 5
|
  • بهبود رضایت تحصیلی دانشجویان از طریق اعتلای کیفیت زندگی آنان / مطالعه موردی دانشگاه پیام نور به ار شهرستان همدان
    لیلا نعمتی، مهدی فاطمی فر، مهرداد یوسفی تبار صفحات 2-7
    هدف از این پژوهش، بهبود رضایت تحصیلی دانشجویان از طریق اعتلای کیفیت زندگی آنان بوده است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی است و از لحاظ شیوه گردآوری و تحلیل داده ها، جزء پژوهش های توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان کارشناسی دانشگاه پیام نور بهار می باشد که از این تعداد 82 آزمودنی به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها شامل دو پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی و پرسشنامه رضایت تحصیلی حسین و بمانی (2012)، بود که پایایی آن ها به ترتیب 92/ 0 و 87/0 تعیین شد. نتایج همبستگی نشان داد که بین کیفیت زندگی دانشجویان با و رضایت تحصیلیشان رابطه معنی داری وجود دارد. نتایج نشان رگرسیون نیز بیانگر آن بود که از طریق مولفه های کیفیت زندگی دانشجویان می توان رضایت تحصیلی آنان را پیش بینی نمود
  • محمد نوروزی، رحمت الله محمدپور، بهناز خوشنود نسب صفحات 8-24
    تحقیق حاضر به بررسی اثر حاکمیت شرکتی بر هزینه های نمایندگی جریان نقد آزاد در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. بر این اساس، متغیرهای مستقل حاکمیت شرکتی شامل مالکیت نهادی، تمرکز مالکیت، مالکیت شرکتی، مالکیت مدیریتی، درصد مالکیت اعضای هیئت مدیره و تعداد مدیران غیرموظف می باشد. به منظور انجام پژوهش نمونه ای شامل 80 شرکت در بازه زمانی 1388 تا 1392 به روش حذف سیستماتیک انتخاب شدند. برای آزمون فرضیه ها، از رگرسیون داده های پانل، با روش برآورد مدل اثرات ثابت یا تصادفی و روش حداقل مربعات تعمیم یافته استفاده شده است. در این مطالعه، هزینه های نمایندگی، متغیر وابسته بوده که به روش جریان نقد آزاد اندازه گیری شده است، به عبارتی هزینه های نمایندگی به عنوان تابعی از تعامل بین جریانهای نقد آزاد و فرصتهای رشد شرکت در نظر گرفته شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد، از بین ویژگی های حاکمیت شرکتی، متغیرهای مالکیت نهادی، مالکیت شرکتی و تعداد مدیران غیرموظف دارای رابطه منفی و معنادار با هزینه های نمایندگی می باشند. در مورد سایر متغیرها با هزینه نمایندگی جریان نقد آزاد رابطه معناداری یافت نشد.
  • عمران محمدی فاتح*، علی اصغر محمدی فاتح، مائده یداللهی صفحات 21-46
    هدف این پژوهش تاثیر مدیریت دانش بر رضایت شغلی می باشد بر این اساس، یک مدل نظری در رابطه با پنج بعد مدیریت دانش( کسب دانش، به اشتراک گذاری دانش، خلق دانش، کدگذاری و حفظ دانش) و رضایت شغلی ارائه شد جامعه آماری این پژوهش چند سازمان دولتی در استان همدان می باشد حجم نمونه 240 نفر بر اساس فرمول کوکران انتخاب شد. برای جمع آوری داده از پرسشنامه استفاده شد. حدود 230 پرسشنامه جمع آوری و وارد تحلیل شد برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزارهای spss و smartPLS استفاده شده است. نتایج تجربی این پژوهش نشان داد که فرآیندهای مدیریت دانش به خصوص دانش درون سازمانی در محیط کار به طور قابل توجهی با رضایت شغلی کارکنان در ارتباط است. تاثیر سه بعد از ابعاد مدیریت دانش بر رضایت مثبت بود اما دو بعد آن یعنی کسب دانش و کدگذاری دانش بر رضایت شغلی تاثیر نداشت. آزمون های آماری این فرضیه ها و سطوح برازش مدل ها،به همراه نتیجه گیری های تفصیلی و پیشنهاد های اجرایی در پایان مقاله آورده شده است.
  • بررسی مدیریت دانش در دانشگاه / موردی در دانشگاه صنعتی ارومیه
    رحیم دباغ*، بابک کوهی لیلان صفحات 46-10
    ما در دنیایی زندگی می کنیم که به خاطر جهانی شدن، دچار تغییرات سریع و اجتناب ناپذیری است.در این دنیا، اقتصاد به سمت اقتصاد دانش محور حرکت کرده و بسیاری از معادلات کنونی کشورها را با چالش مواجه ساخته که این امر، خود حاصل فناوری اطلاعات و ارتباطات است.سازمان های کنوین، اهمیت بیشتری جهت درک، انطباق پذیری و مدیریت تغییرات محیط پیرامون قائل شده و در کسب و به کارگیری دانش و اطلاعات روزآمد به منظور بهبود عملیات و ارائه خدمات و محصولات مطلوبتر به ارباب رجوعان پیشی گرفته اند.چنین سازمان هایی نیازمند به کارگیری سبک جدیدی از مدیریت به نام«مدیریت دانش» می باشند.برخی از سازمان ها براین باورند که با تمرکز صرف بر افراد، فناوری و فنون می توان دانش را مدیریت کرد. نتیجه نهایی این مطالعه، ضعف سیستم مدیریت دانش را در اکثر دانشگاه ها تایید می کند. از آنجا که امروزه تمام سازمانها بر پایه ی دانش پیش می روند و دانشگاه ها پایگاه اصلی تولید دانش هستند، بهبود وضعیت مدیریت دانش، راه اصلی تبادل و بهره وری از دانش به منظور بهبود عملکرد دانشگاه ها سازمانها است.
  • سیده سعیده هاشمی*، زهره حیدری صفحات 59-14
    از آنجایی که حسابداری بخش عمده ای از تجارت و فعالیتهای مالی است باید اصول اخلاقی خاص مربوط به خود را داشته باشد. اخلاقیات در حسابداری به عنوان یک موضوع مهم مشخص شده است. کم و بیش همه حرفه ها ادعا می کنند که برای ایجاد و حمایت از خدمات یا کالای عمومی به خوبی کار کرده اند و منافع اجتماع را گسترش داده اند. حرفه حسابداری هم سالهای زیادی را با موضوع مسولیت در مقابل انتفاع عموم سپری کرده است. سوال این است که چگونه حرفه حسابداری با این ساختار تناسب دارد و چه خدمات یا کالای عمومی را حسابداران ایجاد و یا از آن محافظت می کنند؟ اخلاقیات در حسابداری وجود دارد تا از منافع عموم در مقابل شرکت های خلافکار و حسابدارانی که اطلاعات را پنهان می کنند یا ارائه نمی دهند دفاع کند. البته همه حسابداران بی اخلاق نیستند اما وقتی اخلاقیات درست نقض می شود، نتایج می تواند مصیبت بار باشد. هرانحرافی از قانون اخلاقی یا سوء استفاده از اخلاقیات حسابداری میتواند منجر به از دست دادن سرمایه گذاران شود و ممکن است عملیات کارآمد بازار سرمایه را خدشه دار کند. نتیجه این تحقیق این است که حسابداران به خاطر بی نظمی های حسابداری قربانی می شوند. از طرف دیگر برای مجهز کردن حسابداری به اخلاقیات، استقلال حسابداران هم موضوع مهمی است که باید به طور جدی بر آن تاکید کرد.